//
estás leyendo...

Aparador(s): Una exposició d’espais

 

Aparador(s): Una exposició d’espais

«Aparador(s): Una exposició d’espais» és un projecte de mediació artística que proposa un marc de qüestionament col·lectiu sobre les dimensions ètiques, estètiques, polítiques i eròtiques dels espais que conformen la ciutat. Espais comuns, ordinaris, sovint naturalitzats i invisibilitzats sota les nostres pràctiques i representacions, però que defineixen la materialitat de les nostres existències i les seves disposicions subjectives, polítiques i imaginàries. Les coordenades d’allò que som i d’allò que podem esdevenir.

«Aparadors: Una exposició d’espais» no és un exercici de «museificació» de la ciutat, és una producció concreta d’espais de trobada amb agents de la ciutat, un laboratori col·lectiu on teixir la vida amb l’espai, la sensibilitat amb la crítica, el desig amb la imaginació. Alhora que ens posa a l’espai ens hi exposa, obrint un joc de deconstrucció i desnaturalització dels espais comuns -la ciutat, el barri, la casa,..; però també la família, la ciutadania, la producció i la resta d’espais relacionals que ens conformen-, amb la voluntat de desencadenar practiques i procesos d’invenció.


Temptatives per esgotar l’espai

Exposició col·lectiva al Racó de l’Artista amb els alumnes del IES Mollet

A Temptatives per esgotar l’espai proposem un marc de qüestionament col·lectiu sobre les dimensions estètiques, polítiques i ètiques dels espais que conformen la ciutat. Espais comuns, ordinaris, sovint naturalitzats sota les nostres pràctiques i representacions, però que defineixen la materialitat de les nostres existències i les seves disposicions subjectives, polítiques i imaginàries. Les coordenades d’allò que som, podem, fem i projectem.

El material que presentem al Racó de l’artista aplega els treballs realitzats per l’alumnat del primer curs del Batxillerat artístic de l’IES Mollet.


 

 


Temptatives per esgotar l’espai

Laboratori amb el batxillerat artístic de l’IES Mollet

A partir de la «deriva» situacionista proposem als/les alumnes de l’IES Mollet desencaixar la nostra experiència de la ciutat i obrir un procés de reflexió sobre les pràctiques espacials, els espais de representació i les representacions hegemòniques de l’espai que dibuixen les coordenades de les nostres formes de viure i fer ciutat. Pràctiques, gestos, accions, representacions i estratègies artístiques es posen al servei d’un «pensament de l’espai» que lluny d’esgotar la ciutat, l’exposa com a pregunta i com a possibilitat de subversió.


 

Trobades improbables

Espai improbable, espai incert, espai anònim.

«Trobades improbables» és una acció postal que convida els/les veïns/nes a compartir pressentiments als bancs de la ciutat. L’acció proposa un espai improbable: una trobada a cegues en un banc. Un espai improbable no té molts números d’existir. És un espai difícil, arriscat, fruit de l’atzar, a vegades de l’error. Molts cops del compromís d’uns amb els altres. En qualsevol cas és un espai que desafia les aritmètiques del possible per fer lloc a allò que encara no té lloc.


nota sigrid

Comentarios

Los comentarios están cerrados.