//
Les arts en viu com a mitjà per a l’aprenentatge

LES ARTS EN VIU COM A MITJÀ PER A L’APRENENTATGE: TRANSDISCIPLINARIETAT I PRÀCTIQUES DE COLABORACIÓ

Procesos pedagógics y metodologías amb grups


ARTEFACTUMcolumnaartes vivas

»Aquest curs facilita metodologies i eines de creació artística com a mitjà per a l’aprenentatge i la creació de projectes transdisciplinars en l’aula que fomenten dinàmiques de col·laboració i espais per la creació de coneixement col·lectiu.«


Les arts en viu designen el conjunt de pràctiques artístiques que involucren al cos, a l’espai i al temps implicant de forma transversal diferents llenguatges expressius: el teatre, la dansa, la música, la performance i les arts visuals.

Les arts en viu proposen una altra modalitat d’aproximar-se al món. Es basen en l’’experiència situada i concreta, atenent a la imaginació, a la ficció i a la cració de formes variades d’aproximar-se a una mateixa cosa. En aquest sentit el saber de l’experiència artística s’apropa més a conèixer, a descobrir, a descobrir-se implicat amb la matèria i amb els altres. Per això aquest saber no està orientat a una finalitat concreta, sinó a la conformació del sentit de la vida en comú.

Aquestes pràctiques es caracteritzen per reivindicar el valor processual de l’art lligat a un procés d’investigació-creació com a mitjà per l’aprenentatge. El seu interès radica en l’intercanvi de metodologies de creació i pràctiques col·laboratives que es qüestionen les formes de producció de coneixement.

Aquest curs facilita metodologies i eines de creació artística com a mitjà per a l’aprenentatge i la creació de projectes transdisciplinars en l’aula que fomenten dinàmiques de col·laboració i espais per la creació de coneixement col·lectiu.

Continguts:

 •  El cos i l’experiència com a fonaments de l’aprenentatge.
  • Pedagogies corporals: : performativitat i teatralitat.
  • Pedagogies performatives: la pràctica como a mitjà per l’aprenentatge.
 • Elements de convergència entre pedagogia i art:
  • La creació de dispositius experiencials: La construcció de l’ espai, la utilizació del tiemps i la concepción del cos.
 • Dinàmiques de col·laboració i cooperació a l’aula:
  • Pedagogies col·lectives i colaboratives: construcció de coneixement colectiu en situació.

La proposta està orientada a professors/es de primària i secundària, estudiants i professionals del món de l’educació interessats/des en la pràctica artística com a mitjà per l’aprenentatge col·laboratiu des d’una perspectiva transdisciplinar.

Curs complert:
Curs de caràcter presencial.
Durada: 30 hores en deu sessions
Curs intensiu:
Curs de caràcter presencial.
Durada: 16 horas en quatre sessions.

Los comentarios están cerrados.

Follow ARTE FACTUM on WordPress.com