//
estás leyendo...
ACCIONES, Investigaciones, MEDIACIÓN, Noticias

Laboratori amb el batxillerat artístic de l’IES Mollet

 

«Aparador(s): una exposició d’espais» és un projecte d’«Arte Factum» que acompanya el Cicle «D’enamorar-se així, d’equivocar-se així i d’exposar-se així» comissariat per «Experimentem amb l’Art» al Museu Abelló de Mollet de Vallès de febrer del 2017 al maig del 2018.

«Aparador(s): Una exposició d’espais» és un projecte de mediació cultural que proposa un marc de qüestionament col·lectiu sobre les dimensions ètiques, estètiques polítiques i eròtiques dels espais que conformen la ciutat. Espais comuns, ordinaris, sovint naturalitzats i invisibilitzats sota les nostres pràctiques i representacions, però  que defineixen les coordenades d’allò que som i d’allò que podem arribar a ser.

A partir de la «deriva» situacionista proposem als/les alumnes de l’IES Mollet desencaixar la nostra experiència de la ciutat, obrint un procés de reflexió crític sobre les pràctiques espacials, els espais de representació i les representacions hegemòniques de l’espai que dibuixen les coordenades de les nostres formes de viure.

«Aparadors: Una exposició d’espais» no és doncs un exercici de «museificació» de la ciutat, és una «producció d’espai», un laboratori col·lectiu on teixir la vida amb l’espai, la sensibilitat amb la crítica, el desig amb la imaginació, allò que som amb allò que potser esdevindrem demà passat.

Exposar passa a ser així un joc de deconstrucció i desnaturalització d’allò que ens fa ser com som -la ciutat, el barri, el mercat, la casa, l’escola, la fàbrica, però també la família, la ciutadania, el consum, la producció i tota la resta d’espais de relació que ens conformen-, un joc que «ens posa en joc» on ja hi som sempre en joc, als carrers de les nostres vides i als seus gestos més banals.

Un joc crític sempre mesura les proximitats i les distàncies amb allò que ens fa ser així, d’aquesta manera, en aquesta ciutat i al voltant d’aquesta gent, que també és la nostra gent. I perquè és la nostra gent ja hi som sempre co(i)mplicats amb els espais que produïm juntes i amb les mirades que fem i ens fem. Mirades i espais que ens apropen i ens allunyen, però que en qualsevol cas estem sempre en disposició de qüestionar i mobilitzar per obrir altres espais possibles.

Del 25 de gener al 22 de febrer.

Museu Abelló de Mollet del Vallès

[+info]

Del 25 de gener al 22 de febrer.

Museu Abelló de Mollet del Vallès

https://dexposarseaixi.hotglue.me

http://www.museuabello.cat/es

 

 

Comentarios

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Aparador(s): una exposició d’espais | ARTE FACTUM - 30/01/2018

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s